We hebben een hele hechte groep. We zien elkaar ook in het weekend heel vaak. We zijn goede vrienden van elkaar geworden

Diederik Boon van Ostade

Productmanager at BAS World

We hebben een hele hechte groep. We zien elkaar ook in het weekend heel vaak. We zijn goede vrienden van elkaar geworden

Diederik Boon van Ostade

Productmanager at BAS World

Kracht

Commercieel, technisch

Mijn traject

In de zomer van 2018 heb ik de vierjarige IVA hbo-opleiding succesvol afgerond. De IVA is en was voor mij een hele logische keuze. Ik was op zoek naar een brede, commerciële en managementgerichte opleiding waarbij persoonlijke begeleiding en structuur centraal stond. Daarnaast had ik van jongs af aan al een passie voor voertuigen.

Gedurende mijn studie werkte ik op zaterdag op de verkoopafdeling bij BAS Trucks. Een leerzame bijbaan waardoor ik in een vroeg stadium veel werkervaring heb kunnen opdoen en de theorie van de IVA direct toe kon passen in de praktijk.

Mijn bijbaan bij BAS beviel zo goed dat ik, na het behalen van mijn IVA-diploma, graag wilde blijven werken bij BAS. Na een goed gesprek met directeur Caspar begon ik met mijn eerste serieuze functie op de inkoopafdeling. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de afdeling productmanagement. Binnen BAS hebben we in totaal zes productgroepen: trekkers, bakwagens, opleggers, lichte bedrijfswagens, machines en landbouwvoertuigen. Per productgroep hebben we één of twee productmanagers zitten die daar verantwoordelijk voor zijn. 

Mijn verantwoordelijkheid is ervoor zorgen dat iedereen van hen hun taken goed kunnen uitvoeren. We willen dus genoeg voertuigen inkopen maar aan de andere kant bij de verkoop ook ervoor zorgen dat we maximaal rendement halen voor de voertuigen. Aan de andere kant ben ik ook bezig met het BAS World platform. Daar geef ik de IT teams input wat er voor het platform kan gebeuren.

‘’We hebben een hele hechte groep. We zien elkaar ook in het weekend heel vaak. We zijn goede vrienden van elkaar geworden’'.

Hier krijg ik energie van..

Inmiddels werk ik 9 jaar met veel plezier bij BAS. Aan de ene kant vind ik het leuk om bij IT mooie dingen te bouwen die door de business opgepakt worden. Zowel intern, waar medewerkers van een nieuw en beter werkend programma gebruik kunnen maken, als extern, waar klanten nu met de safe deal module een voertuig kunnen kopen. Ook het slagen van de productgroepen geeft mij energie. Als ik zie dat er goede aantallen worden gedraaid en budgetten worden gehaald dan geeft dat wel een goed gevoel. We hebben daarnaast ook een hele hechte groep. We zien elkaar ook in het weekend heel vaak. We zijn goede vrienden van elkaar geworden. Ook krijg ik energie van de gezelligheid, het plezier maar ook het harde werken. We hebben hier wel echt een hart voor het bedrijf en de productgroepen. Er heerst ook echt een familiecultuur. Korte lijnen, weinig hiërarchie en beslissingen kunnen snel gemaakt worden.

Trots op..

We zijn de afgelopen driekwart jaar bezig geweest aan een monitor en een app. Hierdoor zullen alle voertuigen via dat systeem lopen. Voorheen liep dat via verschillende kanalen waardoor het minder inzichtelijk was. Iedereen werkt nu met het nieuwe systeem en iedereen is ook positief. Die overgang van werkwijze is wel iets waar ik heel blij mee ben. 

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken