Ik vind het ontzettend leuk om bezig te zijn met de technische aspecten, samen met een opbouwer een optimaal chassis te ontwerpen.

Tom Roelofs

Sales Engineer at BAS

Ik vind het ontzettend leuk om bezig te zijn met de technische aspecten, samen met een opbouwer een optimaal chassis te ontwerpen.

Tom Roelofs

Sales Engineer at BAS

Kracht

Manusje-van-alles

Mijn traject

Mijn eerste functie was Service Coördinator. Op een normale werkdag plande ik afspraken in met klanten. Deze werden via de mail aangemeld, telefonisch of ingepland als een klant langskomt op onze vestiging. Een groot gedeelte van onze werkplaats bezoeken is ongepland. Het was dus vaak zaak om snel te handelen en ervoor te zorgen dat voertuigen zo kort mogelijk stilstonden. Als Service Coordinator was het mijn taak de precieze klacht te achterhalen. Dit zorgde ervoor dat de monteur gericht kon zoeken en het probleem makkelijker gevonden werd. Naast het plannen van de afspraken besprak ik eventueel meer werk met de monteur en vroeg hierbij toestemming voor reparaties bij klanten. Als de reparaties waren voltooid werd samen met de monteur de werkorder besproken om deze te kunnen factureren. Als de klant de truck op kwam halen zorgde ik dat ik al klaar sta met de sleutels. Bij het overhandigen van de sleutels gaf ik nog een toelichting op de verrichte werkzaamheden.

Helaas kwam het ook voor dat klanten van ons onderweg met problemen kwamen te staan. Deze probeerde ik dan telefonisch op weg te helpen, mocht dit niet lukken dan stuurden we een monteur op weg van onze eigen of een andere Volvo werkplaats. Hierbij hielden we nauw contact met de klant zodat deze niet voor onverwachte kosten komt. Het is achteraf altijd fijn om te horen dat de klant daarna zijn weg weer kan vervolgen.

Sinds een half jaar ben ik van functie veranderd binnen de BAS naar de verkoopbinnendienst, deze afdeling bestaat uit 4 personen. Wij ondersteunen de verkopers op technisch vlak bij de verkoop van nieuwe trucks. Hierin is een splitsing gemaakt in productgroepen waarbij ik verantwoordelijk ben voor alle Volvo trekkers & bakwagens. Daarnaast word ik opgeleid als Electric Sales Engineer om onze klanten te kunnen begeleiden bij de transitie naar zero emission vervoer. Ik vind het ontzettend leuk om bezig te zijn met de technische aspecten, samen met een opbouwer een optimaal chassis ontwerpen dat voldoet aan de eisen en wensen van onze klant.

''Ik vind het ontzettend leuk om bezig te zijn met de technische aspecten, samen met een opbouwer een optimaal chassis te ontwerpen.''

Hier krijg ik energie van

In mijn functie krijg ik de vrijheid en verantwoordelijkheid om beslissingen te maken. Dit zorgt ervoor dat ik zelf afwegingen moet leren maken. Het hebben van die vrijheid en het vertrouwen geeft mij ontzettend veel energie.

Trots op

In mijn 2e maand kreeg ik een case toegewezen betreffende 6 nieuwe trucks die in het buitenland waren gestationeerd. De trucks zijn geleverd door ons en bij een dealer in Engeland neergezet om opgebouwd te worden. Vervolgens hebben de trucks hier te lang stil gestaan waardoor van alle trucks de accu’s defect waren en deze vervangen moesten worden. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de klant. Helaas kon de dealer in Engeland de accu’s niet voor garantie indienen bij Renault omdat de accu’s compleet waren ontladen. Om tot een goede oplossing te komen is er contact gezocht met Renault Trucks Nederland die uiteindelijk de accu’s heeft vergoed uit coulance.

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken