Waar ben je naar op zoek?

Diederik Boon van Ostade

Inkoop at BAS World

Inmiddels werk ik 7 jaar met veel plezier bij BAS. De combinatie tussen Automotive en ‘Business 2 Business’ bevalt mij erg goed.

Mijn traject

In de zomer van 2018 heb ik de vierjarige IVA hbo-opleiding succesvol afgerond. De IVA is en was voor mij een hele logische keuze. Ik was op zoek naar een brede, commerciële en managementgerichte opleiding waarbij persoonlijke begeleiding en structuur centraal stond. Daarnaast had ik van jongs af aan al een passie voor voertuigen.

Gedurende mijn studie werkte ik op zaterdag op de verkoopafdeling bij BAS Trucks. Een leerzame bijbaan waardoor ik in een vroeg stadium veel werkervaring heb kunnen opdoen en de theorie van de IVA direct toe kon passen in de praktijk.

Mijn bijbaan bij BAS beviel zo goed dat ik, na het behalen van mijn IVA-diploma, graag wilde blijven werken bij BAS. Na een goed gesprek met directeur Caspar begon ik met mijn eerste serieuze functie op de inkoopafdeling. Inmiddels werk ik alweer een paar jaar met veel plezier als productmanager.  Binnen BAS Trucks werken in totaal vijf productmanagers, ieder van hen is verantwoordelijk voor één van de volgende productgroepen: trekkers, bakwagens, opleggers, lichte bedrijfswagens of machines.  

De productgroep trekkers valt onder mijn verantwoording. Ik zorg er uiteindelijk voor dat het inkoopteam (bestaande uit 15 inkopers) de voorraad wekelijks aanvult met courante trekkers. Elke inkoop wordt met mij afgestemd en ik bepaal de vraagprijs waar we het product mee in de markt gaan zetten. Om het aantal verkopen op peil te houden, ben ik dagelijks bezig met het beoordelen van biedingen en zorg ik ervoor dat de presentatie van de producten zowel on- als offline zo goed mogelijk is. Wekelijks worden er ongeveer 70 trekkers verkocht. De trekkers die te lang op voorraad blijven staan, houd ik in de gaten en worden indien nodig afgeprijsd. Kortom een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en afwisseling.

‘’Inmiddels werk ik 7 jaar met veel plezier bij BAS. De combinatie tussen Automotive en ‘Business 2 Business’ bevalt mij erg goed’’.

Hier krijg ik energie van..

Inmiddels werk ik 7 jaar met veel plezier bij BAS. De combinatie tussen Automotive en ‘Business 2 Business’ bevalt mij erg goed. Het soort klant is voor mij de reden dat de ‘Business 2 Business’ markt mij het meest aanspreekt. De klanten hebben verstand van zaken, werken professioneel en kijken naar hele andere aspecten dan een particuliere klant.

Daarnaast is het ook erg interessant om internationaal zaken te doen en in contact te komen met klanten uit 172 verschillende landen. Binnen BAS heerst een fijne sfeer; we werken met een jong team en krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Trots op..

Uiteindelijk werken we er met zijn allen aan om in een week de beste deals te sluiten. Elke maandag begint de in- en verkoop teller weer op 0, en is het weer een uitdaging om de vooraf gestelde week budgetten te behalen. Wanneer we een goede week hebben gedraaid, wordt dit uiteraard ook altijd even gevierd met een gezellig borreltje op de vrijdagmiddag. Dit alles geeft voor mij voldoende uitdaging en plezier om elke week weer met veel zin naar mijn werk te gaan!

Kortom, BAS is voor mij de ideale werkgever waar ik voorlopig nog niet uitgeleerd ben.

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken