Truck Academy


Bij BAS draait alles om de inkoop en verkoop van trucks, trailers, bedrijfswagens, (mijn)bouwmachines, banden en onderdelen én om de kennis, service en vaardigheden die ervoor zorgen dat onze klanten zorgeloos kilometers kunnen maken. Bij BAS volg jij het traineeship dat bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan een traineeship logistiek of automotive management in Veghel of een traineeship service management binnen een van onze werkplaatsen. We staan niet stil en onze bedrijven blijven groeien. Groei jij als trainee met ons mee? Wij garanderen jou een vliegende start en succesvol traject. Met jouw studierichting en vakgebied als vertrekpunt en de BAS Academy als coach en wegwijzer.

De ultieme leerwerkplaats voor een carrière in de trucktechniek

De BAS Truck Academy is een initiatief van BOVAG, ROC en enkele vooraanstaande truckdealers, waaronder BAS. Doel van de Truck Academy is beginnend talent opleiden in de bedrijfsautotechniek. Zodat de transportwereld ook in de toekomst over genoeg enthousiaste professionals beschikt die het verschil maken. Ontwikkelingen op het gebied van innovaties volgen elkaar snel op. Denk maar aan zelfrijdende trucks en truckplatooning. Er valt veel te leren!

Bij de Truck Academy kan je kiezen uit BBL-routes (een beetje school, veel BAS-praktijk) en BOL-routes (iets meer school, iets minder BAS-praktijk). Je wordt tijdens je opleiding bijgestaan door ervaren specialisten uit de praktijk. In een moderne werkplaats van wereldklasse! Wil jij het straks als topmonteur voor het kiezen hebben? Kies dan nu voor de krachtige combinatie van BAS en de Truck Academy!
Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de betaalde opleiding autotechniek leer je alles over het onderhouden, repareren en opbouwen van trucks en bestelwagens. Tijdens  je leer-en werktraject word je als leerling begeleidt en werk je in onze werkplaats onder andere aan:

  • Het uitvoeren van onderhoudsbeurten
  • Het opsporen van gebreken (bedrijfs)voertuigen
  • Het monteren van accessoires
  • Het uitvoeren van reparaties
  • Het vaststellen van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden 
  • Het controleren van onderdelen van de voertuigen
  • Het rijklaar maken  voor aflevering aan klanten
  • Het uitvoeren van nieuwbouw bedrijfsauto's en trucks
  • Het uitvoeren van APK (Algemeen Periodieke Keuring)

Met BAS naar de Truck Academy

Vlammen in de trucktechniek?

Meld je aan bij de Truck Academy!


Ervaringen van studenten