Verleg jouw grenzen bij het Product en Tech-team van BAS World

19 april 2022

In het Brabantse Veghel kun je impact hebben op een internationaal handelsplatform waarvan er maar één bestaat: BAS World. Als software engineer bijvoorbeeld, of als software tech lead of product owner. Ga voor sfeer, dynamiek en ruimte om te experimenteren. BAS World is innovatief en disruptief. Wereldwijde transacties van zware voertuigen en machines krijgen een nieuwe dimensie. Ook jij kunt daar je stempel op drukken als je een uitdaging zoekt in Product en Tech, die je ervaring verrijkt.

Het BAS World Product- en Tech-verhaal leest als een spannend boek met een open einde. Internationale multidisciplinaire product teams voegen er elke dag nieuwe hoofdstukken aan toe. Ze werken aan mooie producten die de ervaring van kopers, verkopers én collega´s optimaliseren. Ieder team is gericht op het vergroten van de waarde voor een diverse gebruikersgroep. In product discovery worden aannames getoetst om vast te stellen of de verwachte waarde geleverd kan worden. Is de aanname gevalideerd, dan gaat het deliveryproces werken en wordt de oplossing ontwikkeld.

Op dit moment zijn bij de Making of BAS World meer dan tachtig professionals van verschillende nationaliteiten betrokken. Junior, medior, senior, alle smaken zijn vertegenwoordigd. En er kan nog meer bij. Kijk maar eens bij de Tech-vacatures in Veghel. Wat maakt BAS World en werken bij BAS World onweerstaanbaar? We vroegen het aan Michiel Roozen, Head of Product.

"Om te beginnen kom je te werken bij een ondernemend bedrijf dat altijd vooruit wil en de beste wil zijn in alles wat we doen. Overal waar je binnenloopt, of dat nou Sales, Inkoop of Logistiek is, er zijn zijn altijd goede ideeën en overal ervaar je de drive om er samen een succes van te maken. Dat geeft ontzettend veel energie. Deze bedrijfscultuur is ook een goede basis om mooie dingen te verwezenlijken in de expertise Product en Tech. Als je houdt van complexe uitdagingen, focus op outcome en impact, autonomie, ruimte voor ontwikkeling, en een unieke sfeer in een dynamische omgeving, ben je bij BAS World aan het juiste adres.”

‘Complexiteit zit bij ons in de tweezijdigheid van het platform en in de producten’

“De complexiteit van de Product- en Tech-uitdagingen zit enerzijds in de tweezijdigheid van het platform. Op BAS World acteren zowel internationale kopers als verkopers. Aan beide doelgroepen leveren we een gebruiksvriendelijke, transparante en betrouwbare ervaring. Anderzijds zit de complexiteit in onze producten: gebruikte trucks, trailers, vans en machines. Kapitaalintensieve bedrijfsmiddelen die je alleen via een marketplace kunt laten circuleren als alles waterdicht is. Technische inspecties, prijsadviezen, documentbeheer, logistiek & transport, in elk stadium moeten digitale en fysieke processen elkaar aanvullen en versterken.’

‘Bij ons is niet de output leidend maar de outcome’

Een bijzonder element is de wijze waarop we samen doelstellingen formuleren en naar resultaten toewerken, legt Michiel uit. “Bij ons is niet de output leidend – de oplossing an sich – maar de outcome. Dat wil zeggen: de impact die een oplossing heeft op de gebruiker en het bedrijf. Daarom is het zo belangrijk dat nieuwe ideeën eerst gevalideerd worden door onderzoek en experimenteren – discovery dus. Pas als we gevalideerd hebben of een idee de waarde kan leveren die we vermoeden, zetten we het ontwikkelproces (delivery) in gang. Deze aanpak zorgt dat we eventuele risico’s vroeg in het proces tackelen en dat we een acceptabele mate van zekerheid hebben dat de oplossing waarde zal genereren voor de gebruikers en BAS World. Minstens zo belangrijk is dat we leren van dit proces. Alles is erop gericht uit te vinden aan welke knoppen we moeten draaien om impact te hebben.”

Vraaggestuurd en constant in de hoogste versnelling

Bij BAS World leven professionals in het ontwikkelen van tech producten zich uit op een permanente stroom van functionele en technische uitdagingen. Hoe integreren we solide zekerheden in betaalprocedures? Hoe zorgen we dat een voertuig volgens onze kwaliteitsstandaard geïnspecteerd wordt op externe locaties? Hoe kunnen we onze logistiek zo goed mogelijk managen? Hoe moet een dashboard eruitzien waarop onze trusted verkooppartners iedere actie rond hun advertentie kunnen volgen? Hoe optimaliseren we processen rond product data, visuals en specificaties?

Michiel: “Elk kwartaal kijken we welke uitdagingen we willen oppakken. Daar koppelen we met de product teams Objectives and Key Results (OKR’s) aan. Deze OKR’s inspireren het groeiende aantal product teams, tien op dit moment, om out-of-the-box te denken en innovatieve oplossingen te vinden. We zeggen dus niet ‘maak dit of dat’, maar ‘denk meer over de vraag hoe we de uitdaging kunnen oplossen’. Als team en individuele medewerker ben je van a tot z bij de discovery en delivery van oplossingen betrokken.”

Uitdagingen

Na intensieve voorbereidingen ging BAS World in het najaar van 2021 in zijn elementaire vorm live. Met de intentie om de marketplace stapsgewijs uit te breiden en te optimaliseren. Dat traject loopt op volle kracht. Het onthaal van BAS World op de internationale handelsmarkt voor trucks en machines is een stimulans om grote stappen te maken. Het aantal gebruikers en transacties kent een stijgende lijn, verkopende partijen tonen actief belangstelling om zich als trusted seller aan BAS World te verbinden. Alle signalen uit de markt staan op groen.

Michiel over een van de belangrijkste technische uitdagingen van dit moment: “We zijn druk bezig met het opzetten van de productarchitectuur en technische architectuur die de basis van ons platform moeten vormen. We transformeren naar een Domain Oriented Microservice Architecture die het huidige ‘monolitische systeem’ moet vervangen. Ook zijn we bezig met factoren als Continuous Integration and Deployment, automated tests, enzovoorts. In de cruciale fase waar we nu met BAS World inzitten, kunnen we de strategische en uitvoerende inbreng van ervaren vakspecialisten goed gebruiken.”

“Met ons internationale en diverse gezelschap van Product Owners, Engineers, Techleads, Testers en Agile Coaches bieden we een uitdagende en stimulerende werkomgeving”, vervolgt Michiel Roozen. “Je krijgt een inspirerende werkplek op de achtste verdieping van onze nieuw ingerichte Tech-toren in Veghel. Als de wereld van white boards, monitors met metrics en dynamische interactie jouw wereld is, ligt hier je nieuwe uitdaging.”

Aan wat voor ‘type’ Product- en Tech-professional Michiel denkt? Hij heeft zijn antwoord snel klaar. ‘BAS World is de place to be voor gedreven, open minded professionals. Professionals die denken en handelen vanuit de gebruikerswaarde. Die meters maken, kritisch zijn, alles doen voor het succes van een oplossing en de draad meteen weer oppakken als iets niet direct lukt. Die ervan houden om op vrijdagmiddag samen een borrel te drinken. Dát zijn de mannen en vrouwen die we graag zien komen.’

Wil jij aan de slag bij Product & Tech bij BAS? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken