Uniek huwelijk tussen trucktechniek en Tech zet BAS op polepositie

29 december 2022

Meer dan duizend medewerkers, waaronder ruim tachtig Tech-professionals. Meer dan dertig nationaliteiten. Als internationaal familiebedrijf groeit BAS door en worden essentiële stappen gezet naar een groenere toekomst voor het wegtransport. Met als succesfactoren: teamwork, werkplezier en het lef om samen over grenzen heen te kijken. Bas en Caspar van Heertum blikken terug op de hoogte- en dieptepunten van 2022 en delen hun ambities voor het nieuwe jaar. Daarin levert het huwelijk tussen trucktechniek en Tech opnieuw een polepositie op.

Hoogtepunten genoeg, in 2022. Ondanks de ronduit lastige markt wisten de BAS-bedrijven zowel groei als vernieuwing te realiseren. Maar als je Bas en Caspar van Heertum vraagt wat hun ultieme hoogtepunt was, zeggen ze eensgezind: BASpop. Met een eigen tent op muziekfestival Paaspop in Schijndel vierde BAS in juni 2022 het 60-jarig bestaan. “Na de corona-ellende was er eindelijk weer gelegenheid om bij elkaar te zijn en feest te vieren. Op zo’n moment weet je weer wat ondernemen mooi en waardevol maakt: de mensen met wie je onderneemt. De internationale teamsfeer. De collegialiteit.”

Afscheid van een geliefde collega zet succes in andere perspectief

2022 kende ook een dieptepunt. BAS nam in november afscheid van collega Theo van Kempen die jarenlang sleutelposities bekleedde en met passie bijdroeg aan vernieuwing en succes. Hij was een persoonlijke vriend van de familie. “Bij zo’n verlies sta je stil bij de betrekkelijkheid van zakelijk succes,” zegt Caspar.

“Wat écht telt is de onderlinge betrokkenheid en het plezier waarmee je samen aan de toekomst bouwt. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met meer dan duizend medewerkers. De verantwoordelijkheid voor iedereens boterham kunnen we als BAS-familie moeiteloos aan. De betrokkenheid bij gebeurtenissen in de privésfeer van collega’s weegt veel zwaarder. Ik denk nog dagelijks aan Theo en zijn familie.”

Bij BAS doen we alles samen

De woorden van Caspar zijn tekenend voor de sfeer van het familiebedrijf. “Successen behaal je samen”, zegt Bas. “Vanuit een gezonde ambitie en heel veel ondernemerschap. Teamwork, enthousiasme, en over grenzen heen durven denken zijn essentieel om onze toppositie op de markt voor wegtransportmaterieel vast te houden. Samen zijn we ‘hard’ in de processen, maar ‘zacht’ als het om de menselijke factor gaat. Daarom is BAS zo’n mooi bedrijf om bij te horen. Een familiebedrijf qua sfeer, een internationale topspeler qua business. Ga maar na: er werken hier meer dan 30 nationaliteiten!”

Binnen de internationale 1000-koppige BAS-familie maakt inmiddels bijna tien procent deel uit van BAS Tech. Business Owners, Developers, Software Engineers, Data-experts en Product Owners vormen agile Tech-teams en houden samen de vaart erin. Ze komen uit alle hoeken van de wereld en spreken de universele Tech-taal. Het gewaagder directiebesluit om IT en digitalisering volledig in eigen hand te nemen en daar vanaf 2020 een eigen Tech-department voor in te richten, heeft de onderneming volledig veranderd.

Zelf het wiel uitvinden met BAS Tech

“Had je me tien jaar geleden gezegd dat er vandaag meer dan tachtig Tech-professionals bij ons truckbedrijf betrokken zouden zijn, had ik je uitgelachen. Ik weet weinig van Tech, maar weet wel dat het digitaliseren van sales, service en logistics essentieel is om ons marktaandeel te vergroten en onze koppositie te versterken. Doordat we het wiel zelf blijven uitvinden, kunnen we onze systemen snel aanpassen aan de internationale marktkansen en -trends. Je eigen systemen en tools bouwen vergt lef, geduld en doorzettingsvermogen. We zien nu dat onze investering in Tech zich uitbetaalt.”

Vernieuwing in de hoogste versnelling

BAS World, de wereldwijde business-to-business marketplace voor gebruikte trucks, trailers, bedrijfswagens en bouw- en graafmachines, is er het levende bewijs van. Ook het in eigen huis ontwikkelde BAS Dealer Management Systeem onderschrijft de kracht van digitalisering. Vanaf 2023 kunnen klanten van BAS offerte-, onderhouds- en factureringsprocessen via een eigen portal volgen en managen. Dit is niet eerder vertoond in de automotive-industrie.

BAS Tech tekent ook voor vernieuwing die voor de buitenwereld minder zichtbaar is. Bedrijfsonderdelen als BAS Parts & Tyres, BAS Lease, BAS Rent en FleetCareXL werken inmiddels met zeer geavanceerde service- en managementsystemen en slimme tools en leveren allemaal hun bijdrage aan de groei.

Groeien tegen de markttrends in

Want groei was er ook in 2022. Ondanks de naweeën van corona, de oorlog in Oekraïne, de verstoorde supply chain en de gierende inflatie. De markt voor wegtransportmaterieel was weerbarstig. Het aanbod van zowel nieuwe als gebruikte trucks loopt ver achter op de vraag. Gevolg: exorbitant hoge prijsniveaus. De combinatie van hoge prijzen en een lichte stijging van het aantal verkochte eenheden resulteerde in 2022 in een omzetstijging van ongeveer 15% ten opzichte van 2021. De totale omzet lag in 2022 rond de € 600 miljoen. Daarvoor zet BAS ruim tweehonderd transportmiddelen en machines per week weg.

Ruim tien procent van het gebruikte materieel vond de weg van internationale aanbieders rechtstreeks naar eindgebruikers via het online platform BAS World. Nu BAS World helemaal klaar is voor zowel aanbieders als kopers en de balans tussen vraag en aanbod langzaamaan lijkt te normaliseren, verwacht BAS vanaf 2023 minstens vijfduizend voertuigen extra per jaar via het platform in de markt te zetten.

Efficiency en verduurzaming gaan hand in hand

“De ervaring van de laatste maanden van 2022 wijzen daarop,” zegt Caspar. “Het gaat ineens snel en het kan alleen maar beter. BAS World brengt vraag en aanbod efficiënt en voor 100% betrouwbaar bij elkaar. Bovendien draagt BAS World bij aan de noodzakelijke verduurzaming. Trucks hoeven geen reis naar Veghel meer af te leggen, maar worden via slimme logistiek rechtstreeks en gebruiksklaar bij klanten afgeleverd. Waar ook ter wereld. Dat scheelt heel veel kilometers. En dus heel veel uitstoot van stikstof en CO2.”

Verduurzaming en vergroening zijn in 2023 op nog een manier een hoofdthema voor het internationale familiebedrijf in Veghel. De retailtak van BAS, BAS Truck Center, legde zowel in sales als after sales een solide basis voor de elektrificatie van het binnenlandse wegtransport. “De introductie van de ijzersterke elektrische Volvo- en Renault-trucks was voor ons het momentum om de koers radicaal te verleggen,” vertelt Bas. “Volvo en Renault bewijzen dat elektrisch wegtransport wel degelijk mogelijk, efficiënt en winstgevend is. Het is een geweldig verhaal, waarin we onze klanten graag meenemen.”

De toekomst is elektrisch en Powered by BAS

Met als motto Powered by BAS wist BAS Truck Center zijn verkoop- en serviceprocessen razendsnel aan te passen aan de toekomst van elektrisch rijden. Accountmanagers en Sales Engineers zijn EVgecertificeerd (Electric Vehicle), de werkplaatsen zijn NEN 9140-gecertificeerd. Er is een partnernetwerk opgebouwd om klanten mee te nemen in zowel het subsidietraject als innovaties rond snelladen, eigen energieproductie, connectivity en verdienkansen op de nieuwe markt van ‘Hernieuwbare Brandstofeenheden’, een betere versie van de vergelijkbare handel in stikstofrechten.

“Het enthousiasme onder transporteurs en chauffeurs neemt toe,” zegt Bas. “We laten zien dat elektrisch rijden wel degelijk winstgevend en concurrerend is als je alle faciliteiten er omheen goed regelt. En dat is precies wat we doen. Ook daarin pakken we onze marktleidersrol. In 2022 hebben we de eerste elektrische trucks afgeleverd en 65 bestellingen genoteerd. Onze klanten kennende, verwacht ik dat we in 2023 nog minstens 150 elektrische trucks gaan leveren, wat neerkomt op 20% van alle nieuwe trucks die we verkopen. Dat percentage zal de komende jaren sterk toenemen.”

Groei als ambitie, menselijke factor als kernwaarde

Minder kilometers en minder uitstoot door de efficiency van het internationale Trusted Platform BAS World. Minder uitstoot en betere winstgevendheid voor transporteurs dankzij de transitie naar elektrisch rijden met de Volvo- en Renault-trucktechniek en BAS als gangmakers. Snel en doeltreffend inspelen op ontwikkelingen die bijdragen aan verduurzaming dankzij het geslaagde huwelijk tussen trucktechniek en Tech. Bas en Caspar van Heertum zijn trots op de resultaten van enthousiast teamwork en betrokkenheid van medewerkers. Want samen doorgroeien mag dan een belangrijke ambitie zijn voor 2023 en verder, de menselijke factor is en blijft de kernwaarde van het internationale familiebedrijf.

Wil jij meegroeien met BAS?

Dat kan! We hebben een ruim aanbod aan vacatures en kijken graag met je mee welke het beste bij jou past. Wie weet zien we elkaar snel!

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken