5 april 2023

Binnen de wereld van trucks en trailers is BAS een grote naam. Met 30+ jaar ervaring in de handel van gebruikte voertuigen, zijn we vandaag de dag de grootste in Europa. Overal binnen het bedrijf heerst een winnaarsmentaliteit: samen elke dag een stukje beter. Sjoerd Arends, Business Unit Manager Trucks & Trailers, legt uit hoe BAS World continu in beweging is: “Stilstand kennen we hier niet. Samen zetten we onze schouders eronder en vieren we onze successen. En daarna snel weer door om nieuwe kilometers te maken.”

Kansen zijn er om te grijpen

Vijf jaar geleden startte Sjoerd bij BAS. Als trainee. Hij doorliep alle commerciële afdelingen van de organisatie. Sjoerd: “Het leuke is, toen ik hier begon hoorde ik dat je bij BAS kansen krijgt en je je snel kunt ontwikkelen. Daar was niets van gelogen. Ik proefde aan het werk bij sales, pricing en inkoop. Zo leerde ik in no-time alles over de handel en voertuigen. Als productmanager trekkers runde ik mijn eigen winkel, als het ware. Zo bepaalde ik onder meer onze assortiments- en prijsstrategie voor trekkers. Nu geef ik invulling aan de rol van Business Unit Manager Trucks & Trailers. Waar ik samen met de productmanagers trucks, trekkers en trailers verantwoordelijk ben voor de inkoop en pricing van deze voertuigen.”

Spelen op topniveau

Het trucks team van BAS World zit niet stil. Sjoerd: “Elke week kopen en verkopen we zo’n 400 vrachtwagens. Een flinke onderneming. Die trucks kopen we in, transporteren we, maken we klaar voor de verkoop en verkopen we ook daadwerkelijk. Nederland is nog steeds een belangrijke markt, maar we verkopen wereldwijd. Zuid-Europa, Oost-Europa, Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika.” Het handelen gebeurt niet op onderbuikgevoel. “In tientallen jaren bouwden we zo’n grote hoeveelheid aan kennis en ervaring op. Met de aantallen die we draaien weten wij exact wat er speelt en hoe we moeten handelen. De schaal waarop we werken en de service die we bieden, dat is uniek. We spelen écht op Champions League-niveau.”

Gezonde wedstrijdspanning

Elke commerciële afdeling werkt met targets, daar moet je een kick van krijgen. Sjoerd: “Zodra we een goede week draaien dan vieren we dat op vrijdag. Met elkaar. Maar op maandag staat de teller weer op 0. Dat geeft een gezonde wedstrijdspanning. Handel vergelijken we hier vaak met een bokswedstrijd. Soms zit ’t mee, soms zit ’t tegen. Je deelt namelijk regelmatig klappen uit, maar weet ook dat je ze vroeg of laat terugkrijgt. Die moet je als team kunnen incasseren. Veel mensen binnen BAS barsten van de ambitie, ze willen de beste zijn in wat ze doen. Het willen winnen, dat vind je binnen het hele bedrijf terug. BAS is, mede daardoor, de afgelopen jaren ontzettend gegroeid.”

Oog voor talent

Ondanks de groei voelt BAS nog altijd aan als een familiebedrijf en is het een platte organisatie. “In de goeie zin van het woord hé”, legt Sjoerd Arends uit. “Geen groots uitgewerkte plannen en eindeloos discussiëren. Je stapt makkelijk bij elkaar binnen en we maken snel beslissingen. Daarbij introduceerden we onlangs een nieuwe oplossing: verkopen op locatie. En dat staat nog in de kinderschoenen. We zien dat het aanslaat en schaalbaar is. Het helpt ook dat we zo’n professionele organisatie achter ons hebben staan. In die zin zijn we een super professionele startup met jarenlange ervaring. Maar we hebben nog veel stappen te zetten. En daar zoeken we nieuwe mensen voor. Zo staan er vacatures open voor junior productmanagers, inkopers en accountmanagers die zich op de productgroep vrachtwagens richten.”

Klaar voor de start

Werk je bij BAS dan moet je goed tegen verandering kunnen. Sjoerd Arends: “De dagen hier zijn echt onvoorspelbaar. Hier kan het qua handel op maandag klote zijn, maar dan wordt er op dinsdag ineens een interessant pakket met voertuigen aangeboden. Waar ook ter wereld. Dan is het snel schakelen. Je weet letterlijk niet hoe je week eruit gaat zien. Die dynamiek en energie werkt aanstekelijk. Bij BAS vind je een stuk senioriteit in combinatie met jeugdig enthousiasme. Daarmee zijn we klaar voor alles wat komen gaat.”

Ben jij benieuwd geworden of werken bij BAS iets voor jou is? Bekijk alle vacatures hier!

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken