29 maart 2022

Kleine verschillen, grote gevolgen. Dariush Cyrroes en Johan Hazenbroek weten er alles van. Als UX Designers bij BAS World zitten ze niet alleen aan de knoppen, ze spelen er ook mee. Want de kleur, vorm en positie van buttons beïnvloeden het klikgedrag van bezoekers en de kans op een succesvolle transactie. Het moet er niet alleen fijn uitzien, het moet logisch en begrijpelijk zijn. “Transporteurs en chauffeurs moeten meteen snappen hoe het werkt en zich comfortabel voelen bij de route die ze op ons platform afleggen.” Zo vatten Dariush en Johan de essentie van hun vak en passie samen.

BAS World en de UX Factor – welkom in Silicon Veghel

Als UX Designers verbinden ze klantkennis, creatieve ideeën en technische mogelijkheden om de juiste gebruikerservaring te creëren – de User Experience. Iedereen die weleens op booking.com of bol.com kijkt, voor een hotelkamer of een gadget, weet hoe belangrijk de UX Factor is. Snelheid, zoekgemak, aanbevelingen, afbeeldingen, productinformatie, de checkout-pagina, de optelsom van tientallen elementen bepaalt of we ons prettig voelen op een platform of website. Cruciaal. Want als we ons goed voelen, zijn we eerder bereid om een kamer te boeken of de winkelwagen te vullen.

Met een internationaal business-to-business platform als BAS World werkt het niet anders. Volgens Dariush en Johan luistert de UX Factor zelfs nauwer. Want online en ongezien een truck of trailer kopen is een nieuw avontuur. Bovendien is er veel meer geld in het spel dan met een overnachting of de aankoop van een smartwatch of bluetooth speaker. Bij kostbare goederen als voertuigen en machines moet elke online actie logisch en veilig voelen. BAS World staat voor Trusted Trade en een Safe Deal. Voor zakendoen op basis van vertrouwen. De techniek, architectuur en looks & feel van het platform ondersteunen die succesbepalende claim.

‘Als je grenzen wilt verleggen in UX Design moet je in Silicon Veghel zijn’

Daar ligt een grote verantwoordelijkheid voor UX Design. Daarom zien Dariush en Johan graag nieuwe collega’s naar Veghel komen. “We hebben het prima naar onze zin met zijn tweeën, maar zoeken creatieve collega’s om nog meer ideeën mee te delen en mee te sparren. We staan nog maar aan het begin van iets groots en zien unieke uitdagingen. Als je grenzen wilt verleggen in UX Design en deel wilt uitmaken van een bijzonder avontuur, moet je in Silicon Veghel zijn.”

De vingerwijzing naar Silicon Valley begon als grapje, legt Dariush uit. Maar het geeft wel aan hoe het groeiende team van Marketeers, Developers en Product Owners de dynamiek rond BAS World beleeft. Dariush: “We werken in een technologische speeltuin, met maximale ruimte en vrijheid om te experimenteren. Sinds begin dit jaar hebben we onze eigen Tech-toren, met alles erop en eraan. Alle disciplines die relevant zijn voor de performance van BAS World lopen door elkaar heen. Zo kunnen we eindeloos schakelen, ontdekken en uitvinden. Belangrijk, want UX Design bij BAS reikt verder dan webdesign. We zijn de smeerolie tussen Marketing en IT. We sparren met SEA-specialisten en Product Owners. We maken deel uit van een team effort.”

‘Er is geen werkomgeving waar je zo snel professionaliseert als bij BAS World’

Dariush (31) koos in april 2021 voor BAS World. Hij heeft er nog geen seconde spijt van gehad. “Ik wist dat er iets bijzonders te gebeuren stond, al heb ik nooit verwacht dat het zo groots en interessant zou worden. Er is geen werkomgeving waar je zo snel professionaliseert en vrienden maakt als bij BAS World.” Johan (35) kwam in 2019 als ras Rotterdammer naar ons Brabantse familiebedrijf. Hij begon bij Marketing, ruilde de havenstad in voor het landelijke Heeswijk-Dinther, en houdt van de Brabantse gemoedelijkheid. “Het Brabants heb ik me al aardig eigengemaakt, al word ik nog wel eens bijgestuurd door collega’s.”

‘Een platform als BAS World is nooit klaar’

Als bruggenbouwers tussen creatie en techniek sparren Dariush en Johan onafgebroken over mogelijkheden om de BAS World User Experience te optimaliseren. Ze kruipen in de huid van de gebruiker, praten met klanten en Product Owners, verkennen grenzen met IT’ers, testen en experimenteren. Maak je buttons met rechte of afgeronde hoeken? Welk effect heeft microcontent bij een Call to Action? Leg je alle focus op mobile first? Johan: “Een klant vertelde een keer dat hij vaak zonder te filteren op zijn iPad naar vrachtauto’s zat te scrollen als er op tv een programma aanstond dat hem niet boeide. Dat zet je dan weer aan het denken over wat klanten willen en hoe je ze het nóg gemakkelijker kunt maken. Interessant om te onderzoeken.”

Een platform is nooit klaar. Daar zijn Dariush en Johan het roerend over eens. “Dit jaar starten we met het structureren van klantgesprekken, met zowel verkopers als kopers. Hun ervaring telt, hun wensen zijn leidend voor de richting en prioriteiten. Snappen klanten hoe ze BAS World kunnen gebruiken om hun eigen business te verbeteren? Ervaren ze de stabiliteit en kwaliteit van ons handelsmerk? Design vanuit de psychologie van de klant, zeg maar. De klant triggert ons om het beste uit onszelf te halen.”

‘Alles kan doordat het vertrouwen in elkaar en ons product zo groot is’

Het bijzondere van werken bij BAS? Het is moeilijk kiezen. De vriendschappelijke sfeer? De vrijheid om te experimenteren en te leren? De dynamiek? Johan: “De lijnen zijn extreem kort. BAS is een gezond bedrijf. Er wordt niet met geld gesmeten, maar als je een goed idee hebt, wordt er ook niet op een dubbeltje gekeken.”

Dariush: “Iedereen staat open voor nieuwe werkmethoden. Bij de meeste bedrijven duren sprints gemiddeld drie weken. Wij zeggen: dat kan sneller. Pas nog hebben we ons met een klein team van van de buitenwereld afgesloten. In een sprint van vijf dagen hebben we een idee uitgewerkt tot de presentatie van een prototype. En het management zei: prachtig, zo gaan we het doen! Dat bewijst dat er heel veel kan bij BAS. Doordat het vertrouwen in elkaar en in het product zo groot is.”

Dariush en Johan bewaren bijzondere herinneringen aan de livegang van BAS World, halverwege 2021. Feestelijk, maar ook confronterend. “Je probeert te genieten van het moment, maar ziet altijd foutjes en denkt: dat had beter gekund,” vertelt Johan. Dariush had dezelfde ervaring. “Voor ons is het pas echt feest als elk onderdeel werkt en eruit ziet zoals wij denken dat klanten het graag willen. Om dat punt te bereiken, die ultieme Customer Experience, hebben we nog veel werk voor de boeg. Daar hebben we zin in.”

Inmiddels hebben de heren hulp. Yvon (22) is vers van school, zit boordevol energie en pakt vol enthousiasme een van de interne projecten op. Hierdoor schakelt het team nóg sneller tussen de wensen van gebruikers.

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken