27 maart 2023

John Deere, New Holland en Massey Ferguson. Binnen de agrarische sector zijn dat welbekende namen. Voor BAS was tot enkele jaren geleden de landbouwwereld relatief nieuw. Een soort onontgonnen terrein. Dat geldt niet voor Thijs Reijnen, onze productmanager Agri. Met 10+ jaren agrarische ervaring in de benen, akkert hij nu op volle kracht door binnen BAS. Zijn doel: “Wereldwijd de sector leren kennen en de groeipotentie van onze handel in agrarische machines maximaal benutten.”

Op ontdekkingsreis

“Verdiepen in machines. En als een spons alles over de agrarische sector tot mij nemen. Daar houd ik mij de hele dag mee bezig”, start Thijs zijn verhaal. “Na 10 jaar nieuwe en gebruikte agrarische machines verkocht te hebben, heeft de Nederlandse markt geen geheimen meer voor mij. Wereldwijd ligt dat toch anders. Elk land heeft namelijk zijn eigen klimaat, grondsoorten, seizoenen, visie, cultuur, regelgeving en subsidies. Je moet de mensen, markt en omstandigheden dus écht leren kennen. Samen met BAS World zoek ik naar de groeimogelijkheden om kopers en verkopers van landbouwmachines met elkaar te verbinden. Het is een soort wereldwijde ontdekkingsreis in de agrarische sector.”

Het is écht pionieren

Sinds april 2022 werkt Thijs voor BAS. Al snel werd het duidelijk dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Thijs: “BAS is natuurlijk gespecialiseerd in de handel in voertuigen en bouwmachines. Landbouw staat wat dat betreft in de kinderschoenen. Maar dat maakt het juist interessant. We zijn aan het pionieren. Een landbouwmachine is per definitie anders dan een bouwmachine of vrachtwagen. Je hebt namelijk te maken met hele specifieke regelgeving en veranderende omstandigheden. Er zijn andere factoren die bepalen wat de waarde daadwerkelijk is en hoe snel je een landbouwmachine kunt vermarkten.”

“Mijn werk bestaat voor het grootste deel uit het leggen van contacten en verzamelen van informatie. Puur om de markt te begrijpen. Er liggen ontzettend veel kansen in het buitenland. Die willen we signaleren en grijpen. Wat voor machines zijn interessant in Azië of Zuid-Amerika, wie zijn de mensen die daar kopen? Dat gaat trouwens verder dan enkel tractoren. Denk ook aan veldspuiten, veldhakselaars, mestverspreiders en maaidorsers.”

Met je voeten in de klei

In een specifieke sector zoals landbouw is het belangrijk om passie voor de branche te hebben. Thijs: “Ons team is groeiende en we zoeken ook mensen die met ons mee willen bouwen. Belangrijk is dat ze met hun voeten in de klei hebben gestaan. En een passie hebben voor landbouw en machines. Je gaat met mij de hort op om de wereldwijde agrarische sector tot in detail te leren kennen. Het is dus allesbehalve een standaard kantoorbaan. Je krijgt de vrijheid om zelf je dag in te delen zodat je resultaten kunt boeken. Het familiebedrijf BAS voelt als een hechte vriendenclub die meters wil maken. Daar wil je onderdeel van zijn.”

Wil jij samenwerken met Thijs? Bekijk hier de vacature van Inkoper Agri. Toch nét niet helemaal wat je zoekt? Bekijk alle andere vacatures dan hier.

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken