Waar ben je naar op zoek?

Een van de leukste onderdelen van deze functie is de samenwerking en verbinding met verschillende afdelingen als BAS Lease, Sales, Marketing en After Sales.

Noortje van Kooten

Commercieel Coördinator at BAS

Een van de leukste onderdelen van deze functie is de samenwerking en verbinding met verschillende afdelingen als BAS Lease, Sales, Marketing en After Sales.

Noortje van Kooten

Commercieel Coördinator at BAS

Kracht

Verbinden, commercieel inzicht en hands-on mentaliteit

Mijn traject

In september 2020 ben ik begonnen als Commercieel Coördinator voor BAS Truck Center. Een rol die niet alleen voor mijzelf, maar ook voor BAS Truck Center, nieuw was.

In maart 2020 heb ik mijn Bachelor of Business Administration behaald. Ik studeerde af in een hele andere richting dan je misschien verwacht binnen een automotive bedrijf: Fashion Management. Echter weerhield dit mij niet om een kijkje op de werkenbijbas website te nemen. Ik kwam meerdere leuke functies tegen en contacteerde Recruiter Len.

Omdat fashion niet direct deed linken aan de automotive liep het eerste belletje helaas op niets uit. Na enkele maanden een job te hebben elders, waar de focus vooral op Cold/New Business lag, wilde ik mij graag meer gaan richten op de klantrelatie. Nog steeds zat BAS in mijn hoofd. Het leek mij een enorm ambitieus bedrijf, waar ik graag meer over wilde weten. Opnieuw zocht ik contact met Len en vertelde ik waarom ik graag kennis wilde maken en waarom mijn studie en interesses juist wél bij de BAS zou kunnen passen. Dit telefoontje heeft geleid tot mijn eerste kennismakingsgesprek bij de BAS.

"Een van de leukste onderdelen van deze functie is de samenwerking en verbinding met verschillende afdelingen als BAS Lease, Sales, Marketing en After Sales."

Omdat ik dus niet direct op een functie had gesolliciteerd bestond het eerste gesprek voornamelijk uit kijken of er een klik was, het bespreken van ambities en het bekijken van eventueel passende vacatures. Als snel vertelde hij over de rol van Commercieel Coördinator. Een functie waar we beide raakvlaken zagen met onze doelen en ambities. Uiteindelijk ben ik na de fijne gesprekken op 1 september 2020 begonnen als Commercieel Coördinator bij BAS Truck Center. Een functie waarin ik voor, en in samenwerking met, de accountmanagers een marktbewerkingsplan schrijf en coördineer voor de vier BAS’ rayons en de klanten van BAS Lease. Hierbij draait het om het beheren van de bestaande klantrelaties en potentiële leads, met de daarbij komende activiteiten als klantafspraken, campagnes en rayonplanningen. Een van de leukste onderdelen van deze functie is de samenwerking en verbinding met verschillende afdelingen als BAS Lease, Sales, Marketing en After Sales.

Hier krijg ik energie van..

Als een accountmanager met een compleet voorbereid klantrapport de klant omver kan blazen tijdens een relatiegesprek. Het draait dan niet alleen meer om ‘de verkoop van een product’, maar het unieke Global Truck Concept. Zo wordt de klant in één relatiegesprek voorzien van merkontwikkelingen, updates vanuit BAS Truck Center, de werkplaatsgeschiedenis en -kosten van de klant zelf, persoonlijke aanbiedingen, brandstofmanagement, persoonlijke animaties etc. Al helemaal krijg ik er energie van als het gesprek op het juiste moment plaatsvindt. Eigenlijk dus voordat de klant doorheeft dat er behoefte is aan een relatiegesprek en hierdoor dus dubbel wordt verrast.

Trots op..

Wanneer het marktbewerkingsplan 100% online staat, geïntegreerd wordt en gaat leiden tot hogere klanttevredenheid en uiteindelijk meer verkopen!

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken