Waar ben je naar op zoek?

Vier jaar geleden zag ik monteurs waar ik tegenop keek. Nu ben ik zelf een van die monteurs

Hamish Law

Technisch specialist at BAS Truck Center

Vier jaar geleden zag ik monteurs waar ik tegenop keek. Nu ben ik zelf een van die monteurs

Hamish Law

Technisch specialist at BAS Truck Center

Mijn traject

Al tijdens mijn VMBO opleiding aan het Fioretti College in Veghel was ik geïnteresseerd in autotechniek. In mijn vierde leerjaar van het VMBO ben ik één dag in de week stage gaan lopen in de Service Vestiging van BAS in Veghel. Ik koos voor BAS omdat ik via een kennis goede verhalen had gehoord over het werken bij BAS. Deze kennis heeft toen meteen een goed woordje voor mij gedaan en geregeld dat ik op gesprek mocht komen. Op de woensdagen liep ik mee met de monteurs en assisteerde ik bij sleutelwerk. Al snel werd voor mij duidelijk dat ik verder wilde leren in de vrachtwagentechniek en niet in de personenwagens. De vestigingsmanager van BAS bood mij aan om naast mijn stagedag ook op dinsdagavond in de vestiging mee te werken. Ideaal! Want zo leerde ik een dag in de week extra bij en had ik meteen een mooi zakcentje! 

Na afronding van mijn VMBO opleiding ben ik gestart met de opleiding eerste bedrijfsautotechnicus aan de Truck Academy in Helmond. Ik heb ter oriëntatie meerdere trucktechniek opleidingen bezocht en had bij de Truck Academy in Helmond het beste gevoel. Mijn stage bij BAS was toen al besproken. In het eerste leerjaar begon ik met vier dagen in de week naar school en één dag in de week werken. Die dag werkte ik bij BAS en kon ik mijn kennis omtrent trucktechniek gelijk toepassen in de praktijk. De tweede helft van het eerste leerjaar werd het omgedraaid en werkte ik vier dagen en ging ik één dag in de week naar school. In het tweede en derde leerjaar bleef deze verhouding zo en kon ik mij steeds meer verdiepen in de trucktechniek. Dat beviel me erg goed want zo verdiende ik zo toch al een behoorlijk salaris voor mijn leeftijd. Onlangs heb ik mijn diploma gehaald! Uiteraard blijf ik bij BAS in mijn oude en vertrouwde team. Nu niet meer als leerling maar fulltime als eerste monteur.

"Vier jaar geleden zag ik monteurs waar ik tegenop keek. Nu ben ik zelf een van die monteurs."

Dit geeft mij energie..

Ik vind het gewoon erg leuk om een probleem bij een voertuig kan oplossen. Het geeft echt een kick als je een voertuig weer rijdend kan maken en met je eigen handen een storing of een ander probleem kan oplossen.

Trots op..

Ik ben er trots op dat ik vier jaar geleden niet had gedacht dat ik op het niveau zou kunnen staan waar ik nu sta. Vier jaar geleden zag ik monteurs waar ik tegenop keek. Nu ben ik zelf een van die monteurs. De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt maakt me erg trots!

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken