5 juni 2023

Wanneer je het binnen BAS World hebt over busjes, dan kom je al snel uit bij Thom van Twist. Als productmanager bedrijfswagens is hij verantwoordelijk voor de volledige tweedehandse markt van bedrijfswagens. Hij beschrijft het team als een hechte club binnen een hardwerkend familiebedrijf. In de zes jaar dat hij bij BAS werkt, zag hij de enorme ontwikkeling die het bedrijf doormaakte.

Drive om deals te sluiten

Met zijn opleiding aan IVA Business School lag een toekomst in Automotive voor Thom voor de hand. Thom van Twist: “Tijdens mijn studie werkte ik al op zaterdagen bij een dealer. Nadat ik afgestudeerd was, werd ik direct gevraagd om daar aan de slag te gaan. Ik verkocht personenauto’s, maar kon niet helemaal mijn draai vinden. Het waren namelijk lange verkooptrajecten. Mensen vroegen overal offertes op en waren eindeloos aan het vergelijken. In verhouding met het aantal aanvragen sloten we weinig deals.”

Dat dit bij BAS World anders is merkte Thom direct toen hij zes jaar geleden de overstap maakte. Thom van Twist: “Kort door de bocht gezegd, het draait hier juist om deals sluiten. En het beslissingstraject is veel korter. Van die combinatie krijg ik juist energie. De mensen die bij BAS World busjes kopen zijn vaak ondernemers die zelf in de bus rijden. Ze zien hun bedrijfswagen als een stuk gereedschap. Dus als zij een goede prijs hebben, willen zij vaak direct handelen en weer door. Het sluitingspercentage ligt dus veel hoger. Daarbij maakt de afwisseling in klanten die hier de showroom binnenlopen het werk ook leuk. Van kleine timmerman tot wereldwijde juwelier. Voor één auto of juist voor tien.”

Alle grote merken, altijd scherpe prijzen

BAS World beschikt over een voorraad van ruim 400 bedrijfswagens. Variërend van bakwagens, bestelbussen, kippers, koelwagens, autotransporters, open laadbak bedrijfsauto’s en chassis cabines. Van alle grote merken en voor scherpe prijzen. Van Renault, Mercedes en Ford tot aan Iveco, Volkswagen en MAN. Splinternieuw of juist tweedehands, in onze BAS World Store vind je bedrijfswagens die direct leverbaar zijn.

Samen de schouders eronder

BAS verlegde zo’n zeven jaar geleden de focus. Waar de aandacht eerst volledig lag bij vrachtwagens, werd er een volwaardige bedrijfswagen-categorie opgericht. Thom van Twist: “Er staat nu een hechte groep. We hebben een eigen verkoopteam dat onze klanten in meerdere talen bedient. Onze klanten willen namelijk gericht advies en daarom beschikken onze verkopers over veel kennis op productdetailniveau. Dat is ook nodig, omdat dit een zwaar concurrerende markt is met vergelijkbare handel.”

Bij BAS zetten mensen samen hun schouders eronder. Thom van Twist: “De laatste jaren zijn we hard gegroeid, nu werken er 300 mensen meer dan toen ik ben gestart. Allemaal met dezelfde drive: we gaan ervoor en weten dat we elkaar hard nodig hebben. Daarom is het een teamprestatie, over de gehele linie. Van de werkplaats tot aan sales. Als we een goede week gedraaid hebben, nodigen we iedereen uit die daar aan bijgedragen heeft. Dan proosten we daar met elkaar op.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid

“Ik run als het ware mijn eigen toko met de portemonnee van het bedrijf,” legt Thom van Twist uit. “We kopen bedrijfswagens in, online of op locatie. Elk voertuig dat binnenkomt loop ik na, samen met iemand van de werkplaats. Zijn er beschadigingen? Wat zijn de kosten om die te repareren? Ik zorg ervoor dat de bedrijfswagens klaar zijn voor de online presentatie. We weten hoe de markt werkt en waar welke vraag ligt. Bepaalde merken koop je bijvoorbeeld goedkoper in Frankrijk in, terwijl je het andere merk makkelijker verkoopt in Duitsland.”

De teamspirit, de manier van omgaan met elkaar en de gezelligheid. Dat valt volgens Thom allemaal onder het motto: ‘Vol gas bij BAS’. Thom van Twist: “Er zijn ontzettend korte lijntjes. Als je ergens een kans ziet en vervolgens een plan maakt, dan krijg je ook de ruimte om ervoor te gaan. Het bedrijf is niet bang om risico’s te nemen. We willen vooruit, met z’n allen. Er is wat dat betreft ook geen harde cultuur. Onderling spelen we elkaar leads toe die bij de ander in het straatje valt. Daardoor vergroten we ons gezichtsveld en behalen we resultaten.”

Met 100 BAS’ers naar Portugal

Een van de mooiste herinneringen aan BAS is de trip naar Portugal. Thom van Twist: “Toen we een bepaalde verkoopdoelstelling haalden, riep Caspar – een van de eigenaren – dat we bij het behalen van de volgende ambitieuze doelstelling met z’n allen op vakantie gingen. Het mooie: hij hield zijn woord. Zo gingen we met 100 medewerkers naar Portugal. Dat was geweldig. En ook écht kenmerkend voor dit familiebedrijf. Aan ambitie namelijk geen gebrek, afspraken worden nagekomen en successen vieren we samen.”

Sla jij een nieuwe weg in?

Wil jij samenwerken met Thom? Bekijk hier onze commerciële vacatures waaronder bijvoorbeeld Inkoper Bedrijfswagens Duitsland, Frankrijk en Online inkoper Pools. Toch nét niet helemaal wat je zoekt? Bekijk alle andere vacatures dan hier.

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken