16 mei 2023

Starter of gevorderde, lokale of internationale topspeler, bestaande of toekomstige medewerker. Met de ultieme drive heb je als BAS-teamlid veel te winnen. Heel veel. Daarom introduceert de veelzijdige wereldspeler met Brabantse roots een nieuw, niet alledaags werkgeversmerk. Kies je voor BAS, dan bouw je als Lucky BAStard aan je toekomst.

Martine Morcus en Johan Hazenbroek stonden aan de wieg van Lucky BAStards, het nieuwe Employer Branding concept van BAS. Ze geven tekst en uitleg.

‘Een Lucky BAStard is een gepassioneerde starter of professional die met een open mind plaatsneemt in de driver’s seat van een ondernemende carrière, waarin niets onmogelijk is. Een Lucky BAStard slaat nieuwe wegen in, handelt snel en slim, zoekt grenzen op, ziet en pakt kansen, en ervaart hard werken en interactie als een feest.’

Become a Lucky BAStard

‘Become a Lucky BAStard’. Dat is de kernboodschap van BAS Group in Veghel aan iedereen die meer ambieert dan alleen een baan. Bij BAS stap je in een internationale werkomgeving die bruist van ideeën, mogelijkheden en carrièrekansen. Wat je skills ook zijn, je maakt een warme start en weet nooit van tevoren welke wending je carrière neemt. Kortom: become a Lucky BAStard. Druk je stempel op disruptieve sales- en serviceconcepten en technologie. Werk aan jezelf en pak je kansen. Bij BAS zit jij aan het stuur. Boeiender wordt het niet!

Een Lucky BAStard combineert individuele talenten en ambities met gezamenlijke doelen. In een door vernieuwing gedreven werkcultuur waar de sky the limit is. Met focus op vakinhoudelijke uitdagingen en samenspel waar mensen enthousiast en gelukkig van worden. BAS zegt: ontdek de mogelijkheden, cultuur, sfeer en waarden van onze veelzijdige groep. Laat je meeslepen door het BAS DNA, waarin gedrevenheid, werkplezier, innovatief vermogen, korte lijnen, samenspel en een winnaarsmentaliteit de sleutelcodes zijn.

Voor Lucky BAStards valt veel te winnen

Wat jij te winnen hebt bij de marktleider die de wereldwijde handel in en service van commerciële voertuigen en machines door elkaar schudt? Heel veel! Je krijgt de tijd en support om de rol te kiezen die past bij je skills en voorkeuren. Je krijgt de vrijheid om te zijn wie je bent, wat je nationaliteit of achtergrond ook is. Je krijgt alle ruimte om kansen te zien en te pakken in een internationale, grensverleggende setting. Je kunt hoogstpersoonlijk invloed uitoefenen op een inspirerende omgeving waar collega’s gaan en staan voor elkaar. Je telt voor honderd procent mee in een informeel, open team waar je niet alleen gas geeft, maar ook op het juiste moment gas terugneemt. Want sporten, bijtanken en het Brabantse worstenbroodje maken óók deel uit van je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Bij BAS ben je onderdeel van één geheel

Als nieuwsgierige trucktechnicus excelleren in één van de op en top uitgeruste en ingerichte workshops van BAS Truck Center? Als creatieve tech- en talenknobbel grenzen verleggen bij het wereldwijde sales- en serviceplatform BAS World? Als sales of consultancy talent aan de knoppen draaien bij BAS Parts & Tyres? Als commercieel talent slimme klantoplossingen creëren voor BAS Lease of FleetCareXL? Als Lucky BAStard ben je onderdeel van één geheel.

Johan Hazenbroek, Brand Manager: ‘Waarom ik een Lucky BAStard ben? Omdat ik elke dag volledig kan opgaan in mijn werk. Ik zie kansen die ik eerder niet voor mogelijk hield. Zo kon ik mezelf én BAS al een paar keer verrassen met opmerkelijke moves in mijn carrière.’

The making of a new Employer Brand

Lucky BAStards asfalteren de weg naar de toekomst. Voor de transportwereld, voor elkaar, voor zichzelf. In een werkomgeving waar persoonlijke voorkeuren, ideeën en vaardigheden de doorslag geven. Waar je elkaar triggert om de beste te zijn en waar doorpakken hand in hand gaat met plezier maken. Vanuit die BAS-basis gingen Head of Marketing & Communication Martine Morcus en Brand Manager Johan Hazenbroek vorig jaar van start met de making of a new Employer Brand.

Het moest pakkender. En vooral: gericht zijn op onze mensen. Het moest twee elementaire BAS-culturen met elkaar verbinden. Aan de ene kant de cultuur van dat toffe, Brabantse familiebedrijf uit Veghel waar lokale kanjers zich thuis en gewaardeerd voelen. Aan de andere kant de grens overstijgende cultuur van een wereldspeler met een duizendkoppige internationale workforce. Op het hoofkantoor worden 17 talen gesproken! Eén begrip kwam bovendrijven: Lucky BAStards. Bekt lekker, is voor iedereen verstaanbaar, legt de focus op beleving, voldoening en werkgeluk. Een beetje op het randje. Dat wel. Maar, vinden Johan en Martine: dat past dan weer perfect bij het DNA van BAS.

‘No guts, no glory’

Daar waren de directeuren van BAS, Bas en Caspar van Heertum, het snel mee eens. Logisch, die zijn niet bepaald bang uitgevallen. De bedrijfstegel bij de centrale koffiecorner zegt het al: ‘No Guts No Glory, No Risk No Story’. Ook de bestaande BAS-workforce reageerde enthousiast toen het BAS Year Event van begin 2023 werd afgesloten met een bruisend ‘Cheers to all Lucky BAStards’. Het gaf Martine en Johan het definitieve zetje om hun concept verder uit te werken.

Vanaf mei spelen Lucky BAStards de hoofdrol in alle uitingen waarmee BAS Group inzet op retentie en recruitment van personeel. Het is de duurzame brandstof op bas.careers en wordt leading voor de vacatures. Met als uitsmijter: Become a Lucky BAStard. Social media, billboards, abri’s, flyers, je ontkomt er niet aan. Er is een flitsende Lucky BAStard-video geschoten, er is zelfs radiozendtijd gereserveerd. Iedereen mag het zien en horen: je hebt mensen die werken en je hebt mensen die zin geven aan hun werk en leven als Lucky BAStard.

Martine Morcus, Head of Marketing & Communication: ‘Waarom ik een Lucky BAStard ben? Omdat ik de mogelijkheid heb om het verschil te maken.’

Become a Lucky BAStard AmBASsador

Als makers en wegbereiders van het Lucky BAStard-concept benadrukken Martine Morcus en Johan Hazenbroek dat de succesfactor van BAS een optelsom is van individuele prestaties en teamsuccessen. En dat je alleen succesvol kunt zijn als je goed in je vel zit en je herkent in de doelen en ambities van je werkgever. Dat geldt op de eerste plaats voor de zittende Lucky BAStards. Zij weten als geen ander wat het is om een Lucky BAStard te zijn. Dus zeggen Martine en Johan eensgezind tegen alle collega’s: jij speelt de hoofdrol, dus laat van je horen. Be proud to be a Lucky BAStard en draag dat uit!

Lucky BAStards zoeken Lucky BAStards! Want de groeiambities van BAS zijn gewaagd. In 2023: 15% meer omzet, bovenop de € 600 miljoen van 2022; bliksemsnel op weg naar de levering van minstens 5000 voertuigen op jaarbasis, wereldwijd, en een substantiële boost voor onderhoud & service met extra focus op full electric trucks en e-mobility. Om die ambities waar te maken daagt BAS Group binnen- en buitenlandse aanpakkers uit om de Lucky BAStard thrill zelf te beleven. Wat je uitgangspositie ook is en waar je ook vandaan komt, gooi alle schroom van je af en kom een keer gezellig koffiedrinken. Laten we je onze geweldige werkomgeving zien en luisteren we naar jouw verhaal. Er zijn altijd raakvlakken!

Sla jij graag nieuwe wegen in? Pak je kansen en voer je bij voorkeur zelf de regie over je carrière? Houd je van een internationale setting en beleef je hard werken evengoed als een feest als het vieren van de successen die daar het resultaat van zijn? Maak een pitstop. Want dan ben jij de Lucky BAStard die we er graag bij hebben!

Do not miss out!

BECOME A LUCKY BASTARD 

Kan je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een bericht per e-mail wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn!

JobAlert aanmaken